De anderhalve meter ont-moeting

Contacten vanachter je beeldscherm

De afgelopen weken Zoomen, Skypen en Facetimen we wat af. Geweldig wat er allemaal mogelijk is om toch met elkaar in contact te blijven. De techniek staat voor niets. Bijna al mijn werk kan ik vanachter mijn beeldscherm doen. En toch …. Ga ik het echte contact steeds meer missen. Ik ervaar een soort huidhonger die niet ingevuld kan worden door al het online contact dat ik heb.

Tijd voor echte contacten

Ik besef me terdege dat we elkaar nog niet kunnen huggen, high fiven of gewoon even een arm om iemand heen kunnen slaan. Of zelfs zij-aan-zij kunnen lopen. Maar ik hunker toch naar échte contacten. Vandaar dat ik sinds een week afspraken maak voor ‘anderhalve meter ont-moetingen’. En ik moet je zeggen, die ontmoetingen zijn verrassend aangenaam!


Natuurlijk voelt het niet hetzelfde! Maar met iemand afspreken, iemand zien, iemand live ontmoeten op anderhalve meter, WoW, wat word ik daar blij van.

Weer bruisen van Energie

Je vraagt je misschien af hoe ik dat doe? Ik maak nu anderhalve meter wandelingen met mensen die ik graag wil zien en spreken. Sowieso vind ik buiten zijn heerlijk. En wat boffen we met het weer. Tijdens zo’n wandeling ontstaan de mooiste gesprekken. Na afloop bruis ik weer van de energie.

Het hoogtepunt van de dag

En mocht je nu niet zo’n wandelaar zijn, dan kun je natuurlijk ook met iemand afspreken in het park. Neem een thermoskannetje met lekkere thee of koffie mee. Zoek een heerlijk plekje of een bankje op. Voor mij zijn dit soort momenten het hoogtepunt van de dag.

Heb jij zin in een anderhalve meter ont-moeting?

Denk je nu ook, dat wil ik! Wie weet kunnen we dan met elkaar afspreken. Bel of mail me gerust.