Durf jij kwetsbaar te zijn?

Durf jij kwetsbaar te zijn?

Kwetsbaarheid. Een term waar je verschillende gedachten bij kunt hebben. Misschien denk je wel aan dat antieke vaasje van je oma, waarbij je altijd extra voorzichtig moest zijn wanneer je er langs liep. Of je denkt aan een pasgeboren veulentje, dat nog maar net op zijn benen staat. Hoe vertederend om te zien.  

Maar kwetsbaarheid is ook….. Bewust zijn van je pijnpunten en toch met open hart in het leven staan.

En hoe zit dat bij jou? Durf jij je kwetsbaar op te stellen? Overigens vind ik kwetsbaar maar een raar woord. Niemand wil gekwetst worden. Voor mij gaat kwetsbaarheid veel meer om het lef te hebben om van jezelf te houden, te luisteren naar je innerlijke gevoel en daar gehoor aan te geven. Alleen is dat niet altijd zo gemakkelijk.

Hoe doe je dat? 

Iedereen kent ze wel, die stemmen in je hoofd die je klein houden, die tegenhouden wat je werkelijk wilt. Eigenlijk zijn het juist deze stemmen die jou werkelijk kwetsen. Het vereist daarom veel moed om de boodschap achter die stemmen te ontdekken. Vaak zit er een gebeurtenis achter, die de werkelijke oorzaak van dat pijnpunt is. En naar het diepst van zo’n pijnpunt toegaan…  ja … dat is lef!

Veranderen kost tijd

Naast lef heb je nog iets anders nodig, namelijk liefdevolle aandacht, tijd en geduld. Niemand heeft in een dag leren fietsen of schaatsen. Gedragspatronen afleren kost tijd.

Tijdens een Reading krijg je waardevolle inzichten hoe je kunt veranderen. Maar dat is pas het begin. Je hebt vast wel eens gehoord van het rijtje onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, bewust bekwaam en onbewust bekwaam. Na een Reading ben je dus bewust hoe je het niet wilt. Mooi inzicht, maar hoe nu verder met deze informatie?

Reading Coaching Traject

Dat is een kwestie van oefenen, spelen met die nieuwe inzichten en nieuw gedrag. Leuk, maar ook best spannend in je eentje. Hoe fijn is het dan dat je hierover regelmatig met iemand in contact bent.

Ik merkte dat er bij meerdere cliënten behoefte was aan begeleiding om niet terug te vallen in hun oude (denk)patronen en gewoontes. Om die reden heb ik het Reading Coaching Traject ontwikkeld. Zo kun je op jouw tempo de nieuwe inzichten verankeren in jouw leven. Het helemaal eigen maken.

Hoe kwetsbaar durf jij te zijn? Wat betekent kwetsbaarheid voor jou?  

Wil je weten wat dit Traject voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over.