Gek doen is het nieuwe normaal

‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’

Een zin die je vast wel eens hebt gehoord. Hoe onschuldig ook, die zin heeft meer impact dan je in eerste instantie denkt. Allereerst wie bepaalt er wat ‘normaal’ is en wat ‘gek’. En daarnaast… wat voor jou misschien heel normaal is, is voor de ander heel gek en andersom. Maar wanneer je vaak genoeg te horen krijgt dat wat jij doet gek is, ga je er uiteindelijk zelf in geloven.

Welke rol speel jij?

Een gevolg daarvan is dat je heel anders naar jezelf gaat kijken. Je bent je voortdurend aan het aanpassen en aan het vergelijken met de ander. Wanneer je over jezelf praat, denkt en voelt, focus je vooral op wat er niet goed is aan jezelf. Telkens maar een ‘rol’ moeten spelen om de ander te behagen, je anders voordoen dan je bent en je ‘echte’ zelf steeds meer uit het oog te verliezen. Dat is nu niet bepaald handig gedrag. Uiteindelijk gaat dat natuurlijk mis. Vergelijk het eens met een bal die je onder water drukt, die wil ook naar boven komen. Zo is het ook met jouw gevoel.

Uiteindelijk funest voor jouw levensgeluk

Misschien herken je dit ook wel bij jezelf, dat je te weinig aandacht aan jezelf besteedt. Weinig liefdevol en uiteindelijk funest voor jouw levensgeluk. Maar hoe verander je dat? Het zijn patronen die er automatisch zijn ingeslopen en die je al jaren met je meedraagt.  

Ballast van generaties terug

Wat we doen en voelen komt vaak voort uit onze voorouderlijke lijn. We hebben het als het ware met de paplepel meegekregen van onze ouders. En jouw ouders hebben dat op hun beurt weer van hun ouders meegekregen. En zo gaat dat soms wel generaties terug. Het heeft dus eigenlijk niets met jou te maken. Waarom zou je dan die niet helpende gedachten met je meedragen? Hoe fijn zou het zijn om te ‘ontdekken’ dat jij LIEFDE bent? Geweldig toch?  

Breng ordening in jouw voorouderlijke lijn

Hoe maak je dan een ordening in jouw voorouderlijke lijn? Hoe verander je dat wat jij er tussen zet? Hoe kan je gek doen als ‘normaal’ ervaren?

Een opstelling maakt patronen en voorouderlijke lijnen zichtbaar en helpt hoe het anders kan. Lichter en liefdevoller, waardoor jij die liefde gaat leven.

Dus …. Zullen we afspreken, dat gek doen het nieuwe normaal is?