Thuis in jezelf

Je kent het vast wel; sommige mensen zuigen je leeg, anderen peppen je op. Dat is de werking van energie. Alles is energie! De hele dag door wisselen we energie uit. Wanneer we elkaar spreken, appen, bellen, mailen, zelfs wanneer we aan elkaar denken en met je omgeving.

Het is belangrijk dat je leert om in je eigen energetische ruimte te blijven. Een ander hoeft je niet op te laden of leeg te zuigen. Wanneer jij je zonder aanleiding verdrietig, angstig of boos voelt, stel jezelf dan de vraag: “Is dit van mij?”

Ook kun je collectieve energie uit de lucht oppikken zonder dat je het door hebt. Denk maar eens aan een ruimte waar je binnenkomt en merkt dat er net een knallende ruzie is geweest. Je kan de spanning die er ‘hangt’ voelen. Ook dan kun je weer de vraag stellen; “Is dit van mij?”

Wat ga je vervolgens doen, wanneer je jezelf die vraag hebt gesteld?

Ontdek en voel wat bij jou hoort én wat van de ander is. Leer je eigen energie beter (her)kennen. Je hoeft niet alles op te pikken wat in de ether rondvliegt. Leer bij jezelf te blijven. Kies regelmatig een moment voor jezelf en vertraag. Check eens bij jezelf in. Zo’n moment hoeft niet lang te duren.

Zelf klop ik regelmatig liefdevol op mijn borst en zeg ‘hey leukerd!’. Zo’n liefkozing is net een kiezelsteentje dat je in het water gooit. De energie verspreidt zich als golven door mijn hele lichaam. Een andere manier die ik toepas, is om tijdens het douchen tegen mezelf te zeggen; ‘Alles wat niet bij mij hoort, spoel ik nu van me af en ik vul me op met mijn (levens)energie.’ Kies een manier die bij jou past. Wees je bewust van je adem. Adem in wat van jou is en adem uit wat van de ander is. En ben je vol van jezelf en ‘AAN’wezig.

Als iets aanhaakt hebben we waarschijnlijk zelf van binnen een haakje. Een overtuiging of eerdere ervaring. Pik je bijvoorbeeld gemakkelijk verdriet op, dan zit het vaak ook in je eigen systeem. Onverwerkt haakt aan op onverwerkt. Ook daarom is het belangrijk om je eigen energie te scheiden van die van anderen. Om jezelf helemaal te vullen met je eigen (levens)energie. Op die manier vang je makkelijker én sneller signalen op.

Maar je kunt meer doen! Werk bijvoorbeeld met kleuren. Geef jezelf én de anderen een kleur. Observeer wat er met jouw kleur gebeurt als je met een ander praat, mailt of appt, of aan een ander denkt. Word je overspoeld door andermans kleur? Of juist andersom?

Speel er mee en ontdek! Leer te voelen, zien, weten wat wél jouw eigen energie is en wat niet. Wees nieuwsgierig naar jezelf. Keer naar binnen. Wees bewust Thuis in jezelf.  

Wil je er meer van weten… klik dan hier!