Wat gaat er echt in je om?

Er zijn onderwerpen waar we niet graag over praten. Bijvoorbeeld eenzaamheid. Het lijkt bijna een taboe om het daar over te hebben. Waar je ook kijkt, op social media, televisie of gewoon om je heen, iedereen lijkt gelukkig. Geslaagd. Iedereen lijkt massa’s vrienden om zich heen te hebben, waarmee je alles kunt doen en delen.  

Wat gaat er echt in jou om?

De werkelijkheid is natuurlijk anders.

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het leven lacht je niet altijd toe. Misschien heb je wel een aantal teleurstellingen achter elkaar gehad en heb je geen idee hoe je die goed kunt verwerken of een plaats kunt geven. En …. Je denkt dat je dit alleen moet oplossen.

Sterker nog … we schamen ons als we ons verdrietig, eenzaam of ongelukkig voelen. Dat soort gevoelens houden we liever voor ons en vinden dat lastig om met anderen te delen. Raar hoe onze brein werkt. We ‘mogen’ alleen vertellen en delen wanneer het goed met ons gaat. Alsof die andere gevoelens niet bij ons horen. Terwijl juist die gevoelens maken wie we werkelijk zijn. Het licht heeft het donker nodig en omgekeerd.

Hoe dan wel?

https://www.facebook.com/arjanearjaan/videos/2366609376940567/

Het regent Tranen…
Er zijn donkere wolken in mij
Regenwolken vol emoties
Als ik die emoties een label geef
Dan verandert ze in verdriet
Dikke tranen vallen
Druppels van eenzaamheid
Kleinheid ikke-weet-het-niet
Ontsluit een oud verhaal
Waar ik helemaal in kan verdwijnen
Er zijn donkere wolken in mij
Tranenwolken vol emotie
Ik geef er geen label aan 
Mijn tranen laat ik vloeien
Alles laten zijn
Als vanzelf klaart het op
Er zijn witte wolken in mij
En her-inner ik me
Achter de wolken schijnt
Altijd de Zon
De focus daar
In verbinding met de Bron
Kan ik mijn Lichtheid voelen
En Liefde in mijn lichaam Zijn
Ubuntu
Arjane

De bovenstaande video met gedicht had ik laatst gepost. En laat zien de verschillende manieren hoe je een huilbui kan benaderen. Ik kreeg veel reacties op deze post en merkte dat er veel herkenning is. Er op terugkijkend heeft het mij veel gebracht om het met jullie te delen.

Durf jij te laten zien wat er echt in jou omgaat? Of wil jij kunnen dealen met jouw gevoelens?

Dan is het Reading Coaching Traject wellicht iets voor jou.
Dit Traject bestaat uit 5 of 10 sessies van een half uur (beeldbellen, dus geen reistijd). Jij bepaalt zelf wanneer je behoefte hebt aan een volgende sessie en samen maken we een planning.

Tijdens deze sessies gaan we nog meer de diepte in. Alle aandacht is voor jou. Zo krijg jij alle tijd en aandacht voor datgene wat jou in de weg staat. Verandering kost tijd. Om oude patronen te doorbreken en nieuwe daarvoor in de plaats te zetten, kan het fijn zijn om begeleid te worden. Zodat jouw zelfvertrouwen daarin kan groeien. De weg naar jouw geluk kun je immers zelf creëren.