levensEnergie levensKracht levensLicht

levensEnergie, levensKracht, levensLicht… wat is dat eigenlijk? Heb je je dat wel eens afgevraagd? Zit het in je hoofd, je buik of je hart? Of kan jij het overal in je lijf voelen en zelfs daarbuiten, in je energieveld?    

Levensenergie is een wonderlijk iets. Voor mij heeft jouw levensLicht een kleur, geur en/of klank. Veel mensen kunnen het niet zien, niet vastpakken, niet aanraken. Toch kunnen we allemaal mensen zien stralen, als ze lekker in hun energie zitten.

Een ander woord voor Levenslicht is Ziel. Voor sommige heeft het woord Ziel een te grote lading vanwege het geloof. En toch “weten’ we allemaal dat we een ziel hebben. Handelen we er vaak ook naar. Sterker nog, onze spreektaal zit vol met gezegden over de ziel. 

  • met hart en ziel 
  • met je ziel onder je arm lopen 
  • je op je ziel getrapt voelen 
  • iets met bezieling doen 
  • en zo zijn er nog veel meer 

 

Hoe maak je dan contact met je Levensenergie? Je ‘weet’ dat er meer is, maar je krijgt er geen vat op. We hebben niet geleerd om er handen en voeten aan te geven, maar verlangen er wel naar. Om met bezieling te leven, wil je jouw energie laten stromen en inzetten in alles wat je doet en alle ontmoetingen die je hebt. Vooral in de ontmoeting met jezelf.

AARDEN: Aardig zijn voor jezelf

Aarden wil zeggen dat je jouw energie verankert in je lichaam in contact met de Aarde. Zo kan jouw lichaam (tot diep in de materie) haar zieletrilling vasthouden. Dat vraagt oefening. Geaard zijn voelt helder en rustig aan. Er zit zelf-acceptatie in: je bent hier en dat is precies goed. Je hoeft jezelf niet te pushen en beter te zijn dan je bent. Dit maakt dat in jezelf het middelpunt is van waaruit jouw Levensenergie zich kan ontvouwen. Je wordt als het ware een Lichtwezen (Engel) een menselijke gedaante.

Velen van ons hebben het hart al geopend en zijn sterk intuïtief. We hebben inzichten en kunnen ons makkelijk verbinden met anderen. Het is veel moeilijker om je levenslicht werkelijk handen en voeten te geven. Daarvoor heb je deze energie nog verder te laten afdalen in je lichaam: door je buik naar je bekken. 

Je buik draagt de pijn van oude gevoelens en jeugdherinneringen. Daar zitten ook je hartstocht, verlangen, maar ook je angst, woede en twijfel. Als je meer zakt in je bekken worden ook al die gevoelslagen aangeraakt.

En dat is misschien wel de belangrijkste reden waarom we daarvan weg gaan en ons terugtrekken naar boven, naar ons hoofd. Het afdalen van ons Levenslicht, vraagt dat we deze oude pijn helen en dat kan best een eenzaam proces zijn.

Je lichaam eren

Gelukkig is ons lichaam een heel verfijnd instrument. Het reageert op alles wat je denkt, voelt en waarneemt. Als je jouw ziel, jouw eigen waarheid, wilt laten spreken, dan kun je niet zonder je lichaam. Het geeft aan waar jouw diepste behoeften en verlangens liggen. Het laat je direct voelen wanneer jij jezelf in de steek laat.

Volg je hart, het klopt! 

Je laat je hart beslissingen nemen, zonder dat je ze kunt beredeneren. Het is het ‘weten’ in je hart. Mensen in mijn praktijk zeggen wel eens tegen me dat ze het niet weten of niet kunnen voelen, maar als ik doorvraag, weten en voelen ze het altijd. Hun hoofd kan het alleen niet altijd begrijpen. Of het antwoord in hun hart past niet bij hun denkbeeld over henzelf.

Ik ben hier en het is goed zo

Zelf kwam ik tot de ontdekking dat ik altijd voorop liep als het ging om ‘werken’ aan mezelf. Ik voel mezelf nooit goed genoeg. Totdat ik erachter kwam dat aanwezig zijn de ‘key’ is. Niets willen forceren, niet sneller willen groeien, niet mezelf overal maar doorheen duwen. Maar juist voelen en accepteren: het is goed zo.

Je kwetsbaarheid voelen en omarmen. Niet erdoorheen beuken. Kwetsbaarheid heeft een functie: het is nodig om tot bewustzijnsverandering te komen.

Emoties als richtingaanwijzer

Als je Levenlicht door je buik gaat, dienen oude pijn en angst zich aan. Dat is misschien wel de grootste trigger om weg te gaan bij deze emoties. We wijzen negatieve emoties af. Maar ook die emoties zijn niet zonder reden. Als je een emotie kunt toelaten en er met bewustzijn naar kijkt, kun je zien wat het probeert te herstellen. Ze geven namelijk precies aan wat je nodig hebt. Echte verandering vraagt het om aanwezig te blijven als de pijn en angst zich aandienen.

Het begin van jouw bewustwordingsproces kan het heftig zijn om je eigen oude pijn en angsten aan te kijken, te voelen en er mee te zijn. Dan is het is geruststellend, als er iemand bij aanwezig is als een baken. Tijdens het Reading Coaching Traject kan ik zo’n baken voor je zijn.

Want ik gun het je dat je bewust wordt van de kracht die in je zit. Dat je helemaal in tune bent met jezelf en je energie. Jouw levensenergie, die je kunt aanzetten en inzetten, om je leven te veranderen. Ik gun je persoonlijke ontwikkeling die je echt kunt toepassen, elke dag. Behapbare, concrete tools waarmee je kunt groeien naar het leven dat je wilt.

Het Reading Coaching Traject is echt een bewustwordingsproces. Patronen doorbreek je niet zomaar, daar mag je mee oefenen. Doordat we een langere tijd met elkaar optrekken, kun je met vallen en opstaan leren hoe jij je leven verandert. Uiteindelijk komt de bewustwording tot uiting in groei. 

We starten met een Reading en vervolgens speel ik in op wat het patroon nodig heeft om omgezet te worden. Zodat de regie over jouw leven weer ligt waar het hoort, namelijk bij JOU.