7 Tips voor een geweldig jaar

Een nieuw jaar ligt voor ons! Het is net alsof je de gordijnen opendoet en je overal verse sneeuw ziet liggen. Nog ongerept en fris. Alles is nog mogelijk. Het nieuwe jaar is begonnen! Ik heb er zin in. Jij ook? Laten we er met z’n allen wat moois van maken.

Ik geef je een aantal tips waar je het hele jaar wat aan hebt. Dus ook wanneer het even niet gaat, zoals jij je had voorgenomen.

1. Kies jouw woord van het jaar. Je missie, je doel, jouw stip op de horizon.

Kies een woord dat de toon zet voor 2022. Zie het als de titel van een hoofdstuk van het boek van jouw leven. Print dit woord uit en hang het daar waar je het elke dag ziet. Als voorbeeld, mijn jaarthema is: Samen Vloeien. Ik gebruik deze foto ook als schermachtergrond op mijn laptop.

2. Wees dankbaar.

Besteed elke dag of elke week wat tijd aan het focussen op dankbaarheid. Je kunt het in je dagboek schrijven. Ga bijvoorbeeld eens na wie je echt gemist hebt in 2021 en maak daar binnenkort eens een afspraak mee. In het eggie of online. Hoe fijn is het, dat deze mensen in je leven zijn.

Wees dankbaar voor alles wat er WEL is in het leven. Je hebt bijvoorbeeld een warme plek om in te wonen, genoeg te eten, boeken om te lezen, de zon die elke dag opkomt. Kortom al die kleine dingen in het leven die het de moeite waard maken. 

3. Maak een mindfulness-wandeling.

Stap weg van je beeldscherm. Maak in je lunchpauze of als dagafsluiting een (korte) wandeling bijvoorbeeld in het park in de buurt. Wat ruik je wanneer je buiten bent? Voel wat de buitenlucht met je doet. De Natuur draagt namelijk vele wonderen met zich mee.

Concentreer je op je vijf zintuigen, stel je open. We denken al zo veel, loop, beweeg, sta stil, VOEL! En loop rustig verder.

4. Schrijf een brief aan jezelf.

Schrijf een brief waarin je schrijft wat jij jezelf gunt. Waar wil je meer aandacht aan besteden? Wil je bijvoorbeeld gaan hardlopen, een nieuwe taal leren, meer vrienden ontmoeten. Geef jezelf ook wat complimenten. Wat is er zo leuk aan jou? En vergeef je zelf. Ook de dingen die “fout” zijn gegaan of gedrag waarin je niet zo netjes heb gehandeld. Misschien kan je hier alsnog je excuses voor maken? Moedig jezelf aan om het leven te leiden waar je naar verlangt.

Bewaar die brief op een veilige plaats, om begin 2023 te openen.

5. Doe iets liefs voor een ander.

Bedenk een manier om regelmatig iets vriendelijks te doen voor iemand. Een klein gebaar heeft een groot effect. En een smile is sowieso gratis. 😉

6. Maak een “mooie herinneringen” pot.

Het is ook tof en belangrijk om een stil te staan bij de prestaties en gebeurtenissen die je dit jaar beleeft. Schrijf die momenten op een papiertje en doe ze in een mooie pot. Het is zo leuk om aan het einde van het jaar alles nog eens her te beleven. 

7. Wees jezelf bewust dat geluk een keuze is.

Kies elke maand een willekeurige dag om iets te doen waar JIJ blij van wordt. Block deze dagen alvast in je agenda. Heerlijk om even afstand te nemen van het drukke leven. Je kan lekker even gek doen. Of ben jij meer van boeken lezen? Niets moet, alles mag. Van ME-time word je namelijk heel gelukkig.

Wat je dit jaar ook gaat doen, doe het met heel je hart en volle overtuiging. Ik wens je een geweldig 2022, 2023, 2024 ….. toe.  En mocht er iets zijn waar je tegenaan loopt, waar je mee struggelt, je de behoefte voelt aan een steun in je rug of een luisterend oor.

Neem dan contact met me op, ik ben er voor je.