Higher level of Ascentie, wat betekent dat eigenlijk?

De energie op Aarde verandert en wordt steeds hoger. Ook jouw trilling verhoogt. Dit geeft een hoger bewustzijn. Hierdoor wordt jij je steeds meer bewust van je leven en hoe je leeft. Althans dat is de bedoeling. Niet iedereen kan zich echter even gemakkelijk aanpassen aan dit nieuwe energielevel. 

Transformatie is een mysterie

Deze verhoging van energie heet ook wel ascentie. Maar waarom noemen we het ascentie? Je kunt dit vergelijken met de metamorfose van vlinders. Vlinders transformeren, totaal terwijl ze in leven blijven. De ascentie van de mensheid op aarde is begonnen. We zijn al op weg, maar kunnen de nodige hulp gebruiken. Net als bij een rups die vlinder wordt, is ook deze transformatie een mysterie, maar daarom niet minder werkelijk.

Transformeren naar een hoger niveau is totaal niet zweverig. Sterker nog, het gaat er om dat je het echt voelt in je lichaam. Bewustzijn in het lichaam. Wezenlijke verandering gaat namelijk van binnen naar buiten.  

Deze verhoging van de energie kan ook met ascentie symptomen gepaard gaan. Ik vergelijk het proces wel eens met een computerspel waarbij je plotsklaps 5 niveaus bent gestegen, maar je nog niet de tools hebt om alles te doen en te begrijpen wat dat niveau van je (kunnen) vraagt. Je hebt die tools eerst nog eigen te maken. 

Terug naar die ascentie symptomen, hoe herken je die. Ik noem er een aantal:

1. Emotionele rollercoaster: bijvoorbeeld plotse huilbuien, opeens kwaad of verdrietig, zonder aanleiding een onverklaarbare depressieve bui ervaren die dan weer overgaat in een super gelukkig gevoel. 

2. Oude trauma’s of gebeurtenissen komen naar de oppervlakte: emotioneel beperkende gevoelens, zoals verbittering en wrok vragen om aangekeken en losgelaten te worden. Je laat oude patronen en herinneringen los van hoe jij en jouw lichaam zouden moeten functioneren en staat de veranderingen toe zodat je een hogere vibratie en meer licht en energie kan vasthouden.

3. Veranderingen in het fysieke lichaam: op dit ogenblik wordt het fysiek lichaam het meest beïnvloed en voelen velen fysieke symptomen van pijn in de lage rug, verstoorde spijsverteringssystemen en symptomen van ontgifting. Jouw lichaam zal het nieuwe energiesysteem gewoon worden en er voordeel beginnen uit te halen. 

4. Veranderingen in voedingspatronen: je wordt je steeds bewuster wat wel en wat niet goed voor jou en je lichaam is. Denk aan wat je eet, maar ook wat je leest, wat je kijkt (social media, TV) en de mensen met wie je je omringt.

5. Een veranderd Slaappatroon: vaker wakker per nacht, allerlei tintelingen voelen in je lichaam gedurende de nacht. Voor anderen is de slaapbehoefte verminderd en hebben ze minder slaap nodig.

6. Levendige dromen: soms zijn de dromen zo “werkelijk” dat je verward wakker wordt. Sommige dromen kunnen mystieke boodschappen bevatten. In sommige gevallen weet je dat je eigenlijk niet “droomt” maar dat dat je een ervaring had in andere dimensies of sferen.

7. Een verlangen om los te breken uit beperkende structuren: zoals “saaie” jobs, mensen of situaties. Je hebt meer behoefte aan “tijd voor jezelf” en het zoeken van jouw passie. Je wil creatief zijn en je niet langer aan banden willen leggen door anderen. En minder interesse in allerlei sociale activiteiten, feestjes, etc…

8. Je hebt het gevoel dat de tijd sneller gaat: je gewaarwording van “tijd” is veranderd. De weken vliegen voorbij of een dag duurt als weken. 

9. Snellere manifestatie van je intenties: Door de frequentieverhoging vermindert de tijd tussen het plaatsen van intenties en het manifesteren ervan. Je wordt je meer bewust dat jij een schepper bent van je eigen werkelijkheid.

10. Er zijn veel meer uitingen van synchroniciteit: Mensen, boeken, films en voorvallen komen op het juiste moment om je weer een duwtje in de rug te geven. Sommigen lijken negatief maar zijn op dieper niveau altijd positief bedoeld.

11. Activiteit ter hoogte van het kruin-chakra: Tintelingen, jeuk, kriebelende gewaarwordingen op de hoofdhuid en langs de ruggengraat. Dit is een opening van de kruinchakra die zich opent voor hogere energieën.

12. Onze hersenen werken anders: we gaan ruimtelijk zien en het zien van kleuren en energieën, voelen en intuïtief weten, je gehoor verandert, je smaak- en tastzin wordt aangepast. De staat van psychische vermogens verandert. Het kan zijn dat je meer aangetrokken voelt tot prachtige kunstwerken, muziek, schilderen, dansen, kleuren, tuinieren of andere kinesthetische vormen van expressie.

13. Gesprekken met je Zelf: je zal merken dat je vaker met jouw Hogere Zelf praat. Er ontstaat een nieuw niveau van communiceren met jouw wezen. Het innerlijk communiceren zal vloeiender gaan verlopen, meer samenhangend zijn en meer inzichten geven. Je bent niet gek aan het worden, je gaat de Nieuwe Energie binnen.

Durf jij te ontpoppen?

Hoe zit dat met de vlinder in jou? Herken je bij jezelf of je op het juiste level zit of dat je juist aan de slag moet? Het is nu de tijd…. Ik kan je daarbij begeleiden.